tisdag 14 juli 2015

Ändrad rutt och en rosa cowboy-hatt.


Det här kommer att bli den mest välplanerade resan i världshistorien för vi har nämligen Gunilla med oss, hon är ordning&reda personifierad och vi andra älskar det! Här lämnas inget åt slumpen, hon har skrivit in resväg, avstånd, bensinåtgång, matbudget, priser, timplanering, aktivitetschema, boendekostnad och packlistor. Alltihop finns numera på vår powerpointpresentation, yes ni läste rätt, Powerpoint med staplar, diagram, kalkyleringar, prognoser i olika färger....... man måste bara älska en sån kvinna!


Efter att vi startat upp bloggen har vi fått massor av tips, ideer och tankar från vänner och bekanta kring vår kommande roadtrip, verkligen jättekul! Det har varit allt från tips om skivinspelningar...ehh...till resvägar och boende längs vägen. Ett av förslag på boende var "The Madonna in", men enligt Karin, som stannat till där för att pudra näsan och köpa en kaffe på en av sina resor, påminner det starkt om The best little whorehouse in.......... så vi hoppar över att bo där helt enkelt!
Ja ni fattar ju själva........

Något som vi däremot har tagit till oss och ändrat på är vår rutt. Istället för att flyga från LA till Dallas så fortsätter vi med bil till Phoenix från Las vegas och flyger därifrån till Memphis. Så nu får vi vårt behov av röda klippor, öken och kaktusar tillgodosett och vi slipper ifrån den ganska trista staden Dallas. Här hoppas vi också på att kanske kunna besöka något Indianreservat.
Vi har tittat lite närmare på budgeten och räknar med att mat resp boende kommer att gå på 500kr/dygn, kanske räknar vi högt men bättre det än tvärtom.
Bensinpriset i dag ligger på, i snitt, 63 cent/ liter, det blir ca 4000kr för hela resan.
På bilhyran räknar vi också ganska högt, 15-20000kr, vi vill ha en rejäl komfortabel bil där vi får plats med oss själva och bagage utan att det blir trångt.


Vidare på vår 3.e träff bestämde vi bla vilken färg vi ska ha på cowboy-hattarna, att vi inte ska tatuera oss och att vi ska besöka Savannah, Magic Mike XXL.s hemstad...... Stora tankar och stora beslut med andra ord 😜.





1 kommentar:

  1. Vi har faktiskt sovit en natt på Madonna Inn och ätit en strålande middag där med rosa marsipan som dessert, en upplevelse som alla borde ha provat så att man vet att uppskatta det enkla stilrena......men rummen är det faktiskt inget fel på, vi hade Skyroom i 2 våningar.....underbart stort och härligt.
    *Inga tatueringar* klingade som ljuvlig musik i mina öron, så bra att ni är förståndiga flickor :)

    SvaraRadera