söndag 30 oktober 2016

Pacific coust highway 1!

Efter två dagars körning har vi nu landat i Laguna beach, från San Fransisco, via Santa Barbara. Jag kan inte riktigt beskriva hur fantastiskt vackert det varit längs denna väg, mestadels längs pacific coust highway 1. Det finns inga foton som heller gör den rättvisa, den måste nog upplevas. 


Första trippen till Santa Barbara stannade vi i gulliga Monterey för lunch,vi åt på en restaurang precis vid havet, och åkte sedan "17 miles drive" vidare söderut. Här ligger lyxhusen efter varandra och alla har de utsikt mot det ändlösa havet, så vackert. Här ligger också några av världens dyraste golfklubbar.
Det tog oss 12 timmar att köra första etappen men då gjorde vi också massvis med stopp för att fota och ta in känslan av allt det vackra. 

Vi stannar också till vid San Simeon, där sjölejonen ligger och njuter av sol och värme, en häftig syn.

I Santa Barbara stannade vi ett knappt dygn och Gunilla fick tillfälle att träffa sin vän Matilda, som bor och studerar där, vi andra passade på att shoppa lite.

Etapp 2, Santa Barbara-Laguna Beach gick fortare. Karin som längtat efter att äta på Dennys....🤔🙄 fick som hon ville.

Sista biten ner genom LA var det min tur att köra. Jag som i stort sett aldrig kört utanför Sveriges gräns kastades in i en 8-filig motorväg i världens hårdast trafikerade städer 😱 men det gick bra😅.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar