lördag 26 november 2016

Alligatorer precis överallt!

Ännu en gång har vi haft tur med vårat boende, huset i Marco Island är hur lyxigt som helst med en pool vid kanalen på baksidan av huset
och flera stora rum, huset är ett mansion.
Vi stannar här i fyra nätter, vi har tröttnat på att packa upp/ner, dessutom behöver vi vara här över Karins födelsedag eftersom vi väntar besök, men det vet inte Karin om😙
Här har vi lata sköna roliga dagar med födelsedagsfirande, beachbesök och hemmakväll. 

En heldag åker vi iväg och tillbringar i Everglades, ett av världsarven som tyvärr kan vara borta inom hundra år pga människans framfart i naturen.
Längs vägarna varnar man här för sköldpaddor, björn och pantrar....?!😳😱
Inne i Nationalparken åker vi en guidad tur under två timmar, väl värt pengarna! Vi ser massor av Alligatorer och fåglar, här sträcker sig våtmarkerna så långt ögat når och det är så vackert. 


En del väljer att cykla runt på egen hand här inne, vi tror det är ett jättedåligt val....🐊
På vägen ut från parkeringen ser vi ytterligare alligatorer i dikeskanten.
Dags för lunch, vi hittar en restaurang som ägs av Miccosucee-Indianer. Karin frågar om det finns ett bord utomhus, servitrisen tittar på Karin som om hon vore riktigt dum i huvudet...."Nej det finns alligatorer utomhus, du kan inte äta där!" Ridå!
Nåväl, vi hittar ett ställe där vi kan åka airboats i "swampen", Kapten Jacks, under den dryga milen vi åker dit ser vi åter massor av alligatorer längs vägen.
Båtturen är skithäftig och vacker, vi ser ännu en alligator som ligger och kikar på oss, med bara ögonen ovanför ytan, de är verkligen överallt här! 
Vi ser tvättbjörnar och massor av fågel och fisk. 
Det luktar rent ut sagt fördjävligt från träskbotten men vi står ut för det är bland det roligaste vi varit med om. Vi är ett skönt gäng som garvar mycket på vår korta färd, Ett tyskt par och Charlie som kör. På sluttampen kör han så vattnet vräker över oss och vi blir dyngsura, alla bara skrattar, det blir ett fantastiskt slut på en riktigt häftig dag i Everglades.
Ännu en gång utelämnar vi massor utanför för att blogginlägget inte ska bli kilometerlångt.
Tex Bollywoodbröllopet på stranden, att vi brände sönder oss efter 1,5 timme på stranden i Floridasolen "nämen vi behöver inget solskydd vi är redan bruna...." daa!
Ja just det, vi åt alligator till lunch.....friterad, vissa tyckte om det andra inte!
Good bye!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar