söndag 13 november 2016

Förhöjt kolesterol i Memphis.

Vi tar Highway 55 till Memphis från New Orleans. Vi hade tänkt att ta mindre vägar, men den här så fin att vi bestämmer oss för att vara kvar den. Uppbyggd på pålar stretar den sig fram genom träskmarkerna, Karin och Carina undrar om vi tagit fel avfartsväg och hamnat i Thailand. En del hus vi ser är också pålade och växtligheten är enormt frodig.
När vi passerat Jackson blir det mer kyrktätt ock naturen blir mer lik den svenska. Det är en skön bilfärd, vi har hittat en Countrykanal på radion (iofs inte så svårt) "God is Great, Beer is good and People are happy....." Karin sjunger med, Carina kör och Jag sover. Nu är vi i ännu en delstat, Mississippi.
Huset vi ska bo i under våra dygn i Memphis är otroligt fint och coolt inrett, Airbnb har ännu en gång överraskat positivt, vi känner oss hemma i huset och i denna stad. Huset förtjänar ett eget blogginlägg och kommer senare.

I Memphis heter den stora musikgatan Bealstreet, här knallar vi omkring och insuper atmosfären av krogar, neon och musik.


Vi träffar på 4 unga killar som sjunger a cappella, de är duktiga och vi pratar lite med dem en stund innan vi går vidare och iakttar allt möjligt roligt.

Första kvällen äter vi på Gus´s fried Chicken, visst det är jättegott men efteråt står magen i 8 hörn, halsbrännan brinner och vi funderar på vem av oss som kommer drabbas av diabetes först efter denna resa.
 
Dag två håller vi oss mest i Midtown, där vi bor, ett riktigt majsigt område och inte lika hysteriskt som på Bealstreet. Vi shoppar lite allihopa, bland annat på en riktigt fin gammal musikaffär och i en loppis/antik/vinage-affär.
 


Vi pratar överhuvudtaget mycket med folk och det är jättekul, det är av den lokala befolkningen vi får de bästa tipsen. Middagen intas på ännu ett ställe som höjer kolestrolet rejält, Central BBQ. Vi hinner precis komma dit innan kön börjar växa långt utanför entredörren. Basisten i bandet är tjejen som jobbade i musikaffären vi var i.






Vi hamnade lite fel på ett parkeringstak.........men det blev i alla fall ett par fina bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar