lördag 26 november 2016

Miami-Västindien ToR

Nu är vi fulltaliga igen, Gunilla har kommit tillbaka efter två veckors mellanspel i Sverige. Nu ska här kryssas i Karibien och Västindien! 
Vi lämnar tillbaka bilen på flygplatsen och tar en shuttle ner till hamnen, allt är mycket välordnat och enkelt. Massor av kryssningsfartyg utgår från Miami och Carnival är ett av världens största kryssningsrederier, vi checkar in på Carnival Sensation för en 5-dagars kryssning.
Även om vi alla kanske förväntat oss lite mer stil och klass över fartyget så finns här allt som hör till. Restaurangerna har allt från sniglar till alligator och
hamburgare på menyn (ny meny varje kväll), här finns shower med glitter och glamour, nattklubbar med höfter som rullar och drinkar som serveras i discokulor, aftonklänningar och folks olika outfits får oss att tappa hakan.....men även fattningen och orden ibland. 
Ombord finns ett gäng med 50 stycken hörselskadade, shower, kareoke och all annan information tolkas av tolkar som är helt underbara, att se dem tolka musiktexterna är en show i sig.
På dagarna kliver vi i land på magiska paradisstränder och på kvällarna äter vi tre-rätters och dricker drinkar, en av kvällarna går vi all-in på dansgolvet 💃💃💃💃
Tro det eller ej men vi klär upp oss i långa klänningar och blingbling, här finns inga bevis eftersom fotograferna som tar porträttbilder på passagerarna retuscherar fotona så hårt att vi ser ut som kinesiska porslinsdockor allihop, vi väljer att inte köpa någon av alla bilder som tagits på oss.
Karin och Jag tar en rejäl massage från topp till tå, jag är tyst och njuter, Karin njuter men pumpar sin massör på info om förhållandena för de anställda ombord, den ger oss en lite fadd smak i munnen. Här jobbar man 7 dagar i veckan 9 månader i stöten, t ex artister och och spa-personal har dricksen som enda inkomst. Vi ser i restaurangerna hur serveringspersonalen sliter hund, brickorna väger säkert 10-12 kilon som de balanserar på axeln, men de ler och är trevliga, de dansar och showar varje kväll för att visa hur kul de har det på jobbet..........😬, vi dricksar lite extra.
Wifi ombord är ett skämt, kanske får vi lite panik först men sen inser vi att blogginlägg, facebookvänner och mailen får vänta några dagar för vi är strängt upptagna med att dricka Margaritas och pilla bort den vita sanden mellan tårna.
Ciao ciao!
(Kaptenen är Italienare)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar