onsdag 9 november 2016

Vilken ökenresa!

Nu lämnar vi sköna dagar i Tucson bakom oss och flyger vidare till New Orleans. Här har ledordet varit djur och natur, lite skillnad mot Las vegas. Vi har bott en bit utanför själva stan, i öknen i ett stort hus med underbar trädgård, hitintills är vi mycket nöjda med Airbnb. Här hade vi verkligen djurlivet in på husknuten, kaniner, syrsor, ekorrar, packrats och mängder av fåglar. Stundtals var de väldigt närgångna, Carina delade säng med en spindel, stor som en väldigt stor femkrona.....hon hälsar att den var grå, prickig, platt och enligt Karin såg den också mycket elak ut!



Trädgården i vårt hyrda hus
Poolen va lite kall, men enligt Carina så badade hon
Båda kvällarna i huset åt vi hemma.Underbart att också få botanisera bland råvarorna på Whole food och fixa hemlagat, Carina skötte grillningen med den äran. Visst är det billigare att gå ut att äta i det här landet men tar man sig till en riktigt bra mataffär kan man också hitta bra och roliga grejer.

Vem behöver Kocklandslaget?





















                                                   
Ena dagen tog jag och Karin en tur upp i Sabino canyon, bland kaktusar och höga berg, så vackert, så tyst, så underbart. Karin letade förgäves efter skallerormar och skorpioner.
Å andra sidan fick hon dem med råge på The Desert Museum, dagen efter, ett  utomhusmuseum, fullt av diverse kryp, fiskar, fåglar, ormar och växter mitt i öknen. Alltihop uppbyggt på donationer och skött av volontärer.

Carina har numer full förståelse för Hacke hackspett som har ett, rent ut sagt, helvete att fånga kolibris på julafton.


 Det vi tar med oss från Tucson är tystnaden, kaktusarna, djuren, och bergen i den fantastiska solnedgången.



Landskapet va sagolikt




Hela vägen till toppen va vi 

Liten söt skallerorm

Poserande ödla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar