tisdag 29 november 2016

Kryssningens shower och tävlingar

Det var ett omfattande program och nu när vi är proffs vet vi att vi borde ha planerat alla kvällarna lika minutiöst som den sista, för att inte missa något av det som skedde ombord.

Vi såg en hel show och en tävling.
Tävlingen hette "Love & Marrige".
Den gick ut på att plocka fram tre par på scenen.
Det par som varit gifta längst, vilket denna gång var ett skönt par spm varit gifta i 51 år, det par spm varit gifta kortast - denna gång ett ungt par som gifte sig för 3 dagar sen, och ett i mitten - dom valdes ut genom applåder baserat på bästa kyssen. Ett skönt par som varit gifta i 31 år vann överlägset.

De skulle svara ärligt på 10 frågor; bland annat när dom träffades, vad partnern hade på sig just nu (de satt med ryggen mitt emot varandra) och vilket ord som förekommer mest i sovrummet. På sista frågan fullkomligt dog vi och alla andra i publiken när paret i mitten båda svarade "Bring it here and back it up".......

Sista kvällen såg vi disco-showen. Det var som en Wallmans-show och vi dansade och sjöng med i några låtar och blev glada över att ABBAs "Dancing Queen" var med i repertoaren. Vissa av tjejerna sjöng hellre än bra och i vissa nummer plockades några från publiken upp. Dom hade riktigt kul på scenen och trots att en man från publiken ramlade av scen, var han lika glad i finalen när alla än en gång var med på scenen.



Det blev också två omgångar karaoke.
Vi hörde många lågvattenmärken med underbara människor som körde så hårt grejerna höll, och en del riktigt bra amatör-sångare. En stor behållning första kvällen var simultantolkningen, eftersom det var ett stort gäng döva ombord. 


Jag försökte febrilt få med någon av mina reskompisar att köra en låt, men förgäves. Jag körde en låt per kväll, what happens in Bahamas, stays in Bahamas.... Blev dock jätteglad över att Karin överhörde en svart man säga "is she really white?" När jag körde Beyonce's Halo sista kvällen. Ett självmord till låt, och en förlåtande publik;)

Jag har inte givit upp hoppet om att få höra Karin, Carina eller Sollan dra av en karaoke-låt, det får helt enkelt bli på nästa resa;)
/Gunilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar